TBB 38. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
Tarih: 20.04.2019| Okunma Sayısı: 45

TBB 38. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI

Başkanımız Av. Ahmet ATAM, Türkiye Barolar Birliği 38. Baro Başkanları Toplantısına katıldı. Toplantı TBB Başkanı Sayın Prof. Dr. Av. Metin FEYZİOĞLU'NUN açılış konuşması ve yakın tarihte kaybettiğimiz Uşak Baro Başkanı Sayın Av.Kazım KARGI anısına saygı duruşu ile başladı. TBB 38.Baro Başkanları toplantısı geçtiğimiz günlerde İstanbul'da meydana gelen Muğla Barosuna mensup Av. Sertuğ SÜRENOĞLU'nun ağır darp sonucu işkence görüp hastanelik olması sonucu tüm baroların atacağı adım ile devam etti.

38. Baro Başkanları Toplantısı, 19 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da, Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Av. Metin Feyzioğlu başkanlığındaki toplantının ana gündemini Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun İstanbul'da polis memurları tarafından darp edilerek işkenceye maruz bırakılması oluşturdu.

Toplantının ardından Türkiye Barolar Birliği ve baroların ortak imzasıyla yayınlanan sonuç bildirgesinin girişinde, "Avukatlık mesleğinin ve hukuk devletinin içinde bulunduğu sorunlar dağ gibidir. Artık tahammül sınırının sonuna gelinmiştir" denildi.

Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

"İnsanlığa karşı suç sayılan işkencenin, hiçbir kişiye yapılmasını asla kabul edemeyecek biz avukatlar, kimliği ile avukat olduğunu ortaya koyan meslektaşımıza yapılmaya devam edilen işkenceyi, mesleğimize ve haklarını savunmakla yükümlü olduğumuz tüm vatandaşlarımıza yapılmış sayıyor ve şiddetle kınıyoruz. Elbette sadece kınamak yeterli değil. Sonuna kadar takip de edeceğiz.

İşkence suçunu işleyenler, bu suçu gördükleri halde görmezden gelenler, işkence mağduru vatandaşı tutuklamaya sevk edenler, adli kontrol tedbiri uygulayanlar, bunu yaparken işkence suçu failleriyle ilgili derhal soruşturma açmayanlar ve suçu ihbar etmeyenler hakkında da Türkiye Barolar Birliği ve tüm Barolarımızla birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz.

Biz Türkiye Barolar Birliği, Barolar ve avukatlar, işkence ve kötü muamelenin tüm kalıntıları ülkemizden kazınıncaya kadar durmak bilmeden mücadeleye devam edeceğiz. Meslektaşımız Avukat Sertuğ Sürenoğlu'na yapılan işkencenin faillerinin hukuk önünde cezalandırılmasını sağlayacağız.

22.05.2019