DENİZLİ BAROSU 3. ÇEVRE VE KENT HUKUKU ÇALIŞTAYI
Tarih: 16.07.2019| Okunma Sayısı: 94

Denizli Barosu'nun 12-13 Temmuz 2019 tarihinde düzenlediği Jeotermal Elektrik Santralleri Hidro Elektrik Santralleri çalıştayına Kütahya Barosu Çevre Hukuku ve Kent Komisyonu Başkanı Av. Ali İhsan BAKIR, Komisyon Üyeleri Av. Büşra CANDAN ve Av Tuğçe AZMİOĞLU katıldı. 2 gün süren seminerin 2'nci gününde Av. Ali İhsan Bakır toplantıda Gediz İlçesi Karaağaç köyü İR 85899 ruhsat nolu sahada Anadolu Export Madencilik A.Ş nin Yıldız, Altın, Gümüş madeni kapasite artırımı Cevher zenginleştirme tesisi kırma ve eleme tesisi için hazırlanan ÇED raporunu olumlu bulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararına karşı Kütahya Barosu ve 53.davacının katılımı ile açılan yürütmenin durdurulması talepli iptal davası ve yapılan akademik çalışmalar hakkında sunumda bulunmuştur. Söz konusu çalıştayda, toplantıya katılan tüm baroların Çevre Hukuku ve Kent Komisyonları Kütahya Barosuna güç birliği ile destek vereceklerini bildirmişlerdir.

17.09.2019