ULUSAL BASIN MURAT DAĞI’NDA
Tarih: 3.08.2019| Okunma Sayısı: 118

ULUSAL BASIN MURAT DAĞI’NDA

Savaştepe Öğretmen Okulu mezunu doğa bilgini Emekli öğretmen Mustafa Aksu'nun rehberliğinde teknik değerlendirmenin yapıldığı inceleme gezisi yapılmıştır. Gün boyu geç saatlere kadar süren bu gezide Baromuzun özel kalem müdürü Onur Bilgin ve Karaağaç Köyünden Mehmet-Sadık Aksoyların rehberliğinde Altın -Gümüş Madeninin kırma ve eleme tesislerinin Karaağaç köyüne 360 m.Altın Çözelti havuzlarının da 750 m.mesafedeki bir alanda kurulacağı,hafriyat sahasının dağın turizm alanına sınır olduğu mahallinde koordinat tespiti ile belirlenmiştir.
60 a yakın 13 yıllık süreçte açılan Sondaj kuyularının bulundukları mahalde tespitleri yapılmıştır. Ayrıca Fikirsiz tepede inceleme yapılmış.1400 m.de bulunan Asarlı tepede tarihi taşla örülü su sarnıcı tespit edilmiştir. Ormanlık alandaki endemik bitki türleri ve çiçekleri gözlemlenmiştir, ayrıca kelebek türlerinin ve dağ lalelerin orman içinde yaygın olduğu görülmüştür.Murat dağı dağ yürüyüş yolunda,Kayak tesislerinde,turizm ve kaplıca alanlarında incelemeler yapılmıştır. Cumhuriyet, Evrensel,Birgün gazeteleri 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Murat dağındaki gözlemlerini köylülerle yapılan söyleşileri geniş bir şekilde yer vereceklerdir. Söz konusu incelemelerin keşif öncesinde çok yararlı olduğunu belirten Çevre Kent Komisyonu dan Av.Büşra Candan,Av.Ali İhsan Bakır Av.Tuğçe Azmioglu,organizasyona büyük destek veren,basını misafir eden Baro Başkanımız Sayın Av.Ahmet Atam’a teşekkürlerini bildirmişlerdir.Tüm baromuz üyelerinin sosyal medyada Murat dağını gündemde tutmalarını, keşif gününde
Gediz de hazır bulunacak olan tüm çevre illerin çevre gönüllüleri yanında
olmalarını bekliyoruz.

17.09.2019