DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AV. CİHAN AYDIN’A VE MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK DAVRANIŞI KINIYORUZ
Tarih: 29.06.2020| Okunma Sayısı: 92

29 Haziran 2020 tarihinde  Diyarbakır Adliyesi'ndeki sorgu sırasında Sulh Ceza Hakimi tarafından , şüpheli  müdafileri meslektaşlarımız ve yine şüpheli müdafi olarak duruşmada bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan AYDIN’a nezaket ve terbiye sınırlarını aşan söylemlerde bulunulduğunu  öğrendik.
İddia ve karar makamlarına karşı gösterdiğimiz saygılı tutum karşısında aynı saygıyı savunma makamında bulunan avukata, mesleğimize istememiz kadar doğal bir beklentimiz olamaz. Yargının kurucu unsuru olan tüm tarafların birbirlerine karşı belirli bir seviyede ve saygı çerçevesinde hareket etmesi beklenir. Adı geçen hakimin davranışı, saygı sınırlarını aşmış, hakaret boyutuna ulaşmıştır.
Bu nedenle, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Cihan AYDIN’a ve meslektaşlarımıza yönelik davranışından dolayı adı geçen hakim hakkında, HSK tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz. 29.06.2020
KÜTAHYA BARO BAŞKANLIĞI

05.08.2020