KÜTAHYA

AV. HAKAN ÇALIŞKAN' A SALDIRI
Tarih: 27.07.2013 | Okunma Sayısı: 1251 | |

KINAMA

Avukatlarımızdan Av. Hakan Çalışkan' ın (Simav) bürosuna yapılan baltalı saldırıyı esefle kınıyor ve bu olayın yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Meslektaşımızın bürosuna, aleyhine icra takibi yaptığı ancak haciz işlemi uygulamadığı Hasan Duman isimli kişi tarafından 10.07.2013 tarihinde baltalı saldırı olmuştur. Saldırgan Sayın meslektaşımızın bürosuna giderek bürosunda bulunan bilgisayarlar ve diğer eşyaları balta ile parçalamıştır. Saldırı sırasında Sayın Meslektaşımızın bürosuna henüz gelmemiş olması en büyük şans ve tesellisi vesilesidir.

Saldırgan aynı gün yakalanıp tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiş, Sulh Ceza Mahkemesince adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılmıştır. Bu duruma itiraz edilmiş, itiraz sonucu ev hapsi konulmuş ancak bu süreç işlerken yurt dışı çıkış yasağı konulmadığından saldırgan yurt dışına kaçmıştır.

Bu tip olaylar bu ay içerisinde baromuza mensup birden çok meslektaşımızın başına gelmiş, tüfekle tehdit, tokat atma gibi eylemlerle son bulmuş ancak herhangi bir tutukluluk kararı bile elde edilememiştir.

Ancak mevcut veya benzeri durum halinde bir saldırı hakim veya savcılarımızından birinin başına gelmiş olsa idi acaba yine uygulama aynı olur muydu diye merak ediyor ve yüce yargımıza soruyoruz: YARGININ KURUCU UNSURU OLAN AVUKATA YAPILAN SALDIRILAR KARŞISINDA YARGININ TAKINDIĞI BU TAVIR DAHA NE KADAR DEVAM EDECEKTİR? AVUKATLARIMIZ YARALANANA, ÖLDÜRÜLENE DEK Mİ?

Sayın Meslektaşımız Av. Hakan ÇALIŞKAN' a derin saygılarımızla geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başlatılan soruşturmanın yakın takipçisi olacağımızı ve AVUKATIMIZA HER DAİM SAHİP ÇIKACAĞIMIZI KAMUOYUNA SAYGI İLE BİLDİRİYORUZ.

KÜTAHYA BAROSU YÖNETİM KURULU
23.04.2014 Çarşamba