SANIĞA CEZA
Tarih: 25.02.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2654

Avukata hakareti pahalıya patladı

admin | 25 Şubat 2015 | ANA MANŞET, ASAYİŞ, FOTO HABER, Genel, GUNCEL, Son Dakika, UST HABER

Kütahya Barosu’na kayıtlı bir avukat’ın ofisinde hakaret ve iş yeri dokunulmazlığı ihlali işleyen bir kişiye mahkeme 9 ay hapis cezası verdi.
Kütahya Baro Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, baroya kayıtlı avukatın hakaret ve iş yeri dokunulmazlığı ihlali suçu işleyen bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından görülken duruşmaya 20 avukat meslektaşının hakkını savunmak üzere hakim karşısına çıktığı bildirildi.
10841984_10204841810716691_6663149632578200516_oKonuyla ilgili açıklamada bulunan Kütahya Baro Başkanı Av. Ahmet Atam, 20 kişilik bir avukat grubu ile meslektaşlarının temsil edildiğini belirtip; “Avukatların 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 2/2. maddesi gereği “hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis eden kişi olduğunu“, yargı organının savunma ayağında yer alan ayrılmaz bir parçası olduğunu,  avukatlara yapılan her türlü saldırıyı karşı hukuki mücadelelerinin sonuna kadar sürdüreceklerini, bu gibi olaylarda kayıtsız kalmayacaklarını ve meslektaşlarına destek vermekten kaçınmayacaklarını beyan etti. Ayrıca Avukatlık Kanunun 57. maddesi ile “Görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır” hükmünün uygulanacağını kamu oyuna saygı ile hatırlattıklarını beyan etti. Dava süresince katılan avukat, yaklaşık 20 kişilik bir avukat grubu tarafından temsil edildi. Dava sonunda açıklama yapan avukatlar, adalete olan güvenlerinin tam olduğunu, sanık hakkında verilen mahkumiyet hükmünün kesinleşmesi halinde hukuk mahkemelerinde açılacak tazminat davası ile hukuki mücadeleye devam edilebileceğini beyan ettiler” ifadelerini kullandı.

Avukatın Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikayet üzerine konu adliyeye intikal etmiş ve netice de şüpheli hakkında kamu davası açılmış idi. Yapılan yargılama sonucunda Kütahya Asliye Ceza Mahkemesi, sanık hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu nedeniyle 1 yıl 3 ay hapis cezası ile ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçu nedeniyle 9 ay hapis cezası tayin etti ve cezaların bu süreler kadar ertelenmesine karar verdi. Ancak yasal koşulları oluşmadığından CMK 231/5 maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasına geri bırakılmasına karar verilmedi.

07.12.2019