KÜTAHYA

AğustosEylülEkim
AVUKATLIK ÜCRET TARİFESİ DEĞİŞTİ
Tarih: 30.11.2016 | Okunma Sayısı: 596 | | |

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nca yayınlanan tebliğ ile birlikte 2017 avukatlık ücret tarifesinde sil baştan değişiklik yapıldı. Asgari ücret tarifesinde yapılan değişiklik 30 Kasım 2016 Çarşamba tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ceza davalarında ücretleri, Danıştay’da, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde, İcra ve iflas müdürlükleri ile icra mahkemelerinde ücretleri, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde görülen dava ve işlerde ücret, Seri davalarda ücretleri değişti.

Tahliyeye ilişkin icra takipleri için bin 800 TL'den 600 TL'ye düşürüldü. Sulh Hukuk Mahkemeleri, Sulh Ceza Hakimlikleri ve İnfaz Hakimliklerinde takip edilen davalar için 900 TL'den 700 TL'ye düşürüldü. İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için; Duruşmasız ise bin TL'den 900 TL'ye düşürüldü. Duruşmalı ise bin 500 TL'den bin 375 TL'ye düşürüldü.

Sayıştay’da görülen hesap yargılamaları için 3 bin 500 TL'den 3 bin TL'ye düşürüldü. Danıştay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde ilk derecede görülen davalar için; Duruşmasız ise bin 800 TL'den 1650 TL'ye düşürüldü. Duruşmalı ise 3 bin TL'den 2 bin 750 TL'ye düşürüldü. Bireysel başvuruda; Duruşmalı işlerde 3 bin 600 TL'den 3 bin 500 TL'ye düşürüldü. Duruşmasız işlerde bin 800 TL'den bin 750 TL'ye düşürüldü.

25.09.2017 Pazartesi