KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU OLARAK  ŞÖNİM' İ ZİYARET ETTİK

Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Müdür Vekili Sayın Nüket ÖZEL hanımefendiyi Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak birlikte yapabileceğimiz çalışmalar ve projeler hakkında değerlendirme yapmak üzere ziyaret ettik. Şahsı nezdinde tüm ŞÖNİM çalışanlarına ilgi ve güler yüzleri için teşekkür ederiz. 10-12-2018

ORTAK PROJE ÇALIŞMALARI

Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Sayın Doç.Dr.Oktay ŞAHBAZ,Öğr.Gör.Sayın Elif KÖRPE ve Onur DEMİRCİLER, Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Sayın Av.Buket GÜNGÖR ve Komisyon Üyelerimiz ile bir araya gelerek,Kadın ve Çocukların sosyal haklarının korunması geliştirilmesi,uluslararası
anlaşmalara taraf olmak mevzuat ve politika değişikliğinde
farkındalık artırma adına istişare toplantısı gerçekleştirildi.

8 MART DPÜ ETKİNLİKLERİ

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlüğü ve Kütahya Kadın ve Aileyi Koruma Derneği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz "Türkiye'de Kadın ve Kadın Hakları" isimli seminere gösterilen ilgiye müteşekkiriz.

08 Mart 2019

ÇAÇAv FARKINDALIK PROGRAMI

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ile ÇAÇAv'ın ortaklaşa olarak düzenlediği Vaka Temelli Çocuk Adalet Sistemi Eğitimi

09-10 Mart 2019

KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONUMUZ'DAN KAHVALTI

Kütahya Barosu ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak her fırsatta birlikte zaman geçirmekten mutluluk duyduğumuz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evlerinde bulunan çocuklarımız ile Komisyon Başkanımız Av. Buket GÜNGÖR Komisyon üyelerimiz Av Eda Eğmir YÜCEER, Özge KOŞAR, ve Av Merve CAN çocuklarımız ile güzel bir hafta sonu kahvaltısı yaptı.Kahvaltıda hafızamızda her daim yer edecek sohbetler edildi. Kahvaltıda çocuklarımızın güvenliği açısından her zaman gösterdiğimiz hassasiyet nedeni ile fotoğraf vermedik. Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak bizleri güzel gönülleri ile karşılayan meleklerimize, ev annelerimize ve kurum yetkililerine teşekkür ederiz

KSBÜ EBELER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE BAROMUZDAN DESTEK

Kütahya Sağlık Bilimleri üniversitesi Tıp fakültesi Ebelik Anabilimdalı Başkanlığı'nın Dünya Ebeler Günü olması dolayısıyla düzenlemiş olduğu "Ebeler Kadın Haklarının Savunucularıdır" temalı etkinlikte Kütahya Barosu Kadınve Çocuk Hakları Komisyonu olarak "Kadın ve Hukuk" konulu seminer Komisyon Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyemiz Arb.Av.Buket GÜNGÖR tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Vural KAVUNCU yaptı.Daha sonra Rektör yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Prof.Dr.Duygu Perçin RENDERS konuşmalarını gerçekleştirdi. Kütahya Barosu olarak etkinlikte emeği geçen tüm ekibi kutlar, anne karnından çıkışta ki ilk çığlığımızı ellerinde attığımız ebelerin gününü kutlarız

“KRAL ÇIPLAKTIR”

Diyarbakır Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Müzeyyen BOYLU’ nun öldürülmesi “KADIN CİNAYETİ” dir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için her zaman fedakârca çalışan kadın Avukatlar olarak; bu kez kadın cinayeti nedeniyle bir meslektaşımızı yitirmenin çok büyük üzüntüsü içindeyiz.

KADIN VE ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONUMUZDAN SEMİNER

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak bugün Tavşanlı Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daveti üzerine seminer döneminde olan öğretmenlerimize "Çocuk Hakları ile Çocuğun Ihmal ve Istismari ve Suçu Bildirme Yükümlülüğü" konusunda komisyon üyemiz Av.Reyhan TOKER ATLI tarafından seminer verilmiştir. Tavşanlı Ilçe Milli Eğitim müdürlüğüne daveti için teşekkür eder, bu tip vakaları ilgi ve alakaları ile ortaya çıkarmaya çalışan meslek grubu olan öğretmenlerimizi bu konuda bilgilendirerek farkındalık yaratmaya vesile olduğumuz için mutluluk duyduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz

KONFERANS

Türkiye'nin yedi bölgesi ve 45 Baronun katılımı ile Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubunun düzenlemiş olduğu arama konferansına baromuzu temsilen Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Buket GÜNGÖR ve Komisyon üyemiz Av. Esin Özak SEZENGÖZ katıldı.Konferansta Günümüzün en büyük sorunu haline gelen toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ülke çapında ve yerel düzeyde neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.Kütahya Barosu olarak bu konuda yapılacak tüm faaliyetlerde tüm imkanlarımızla var olacağımızı ve ayrım gözetmeksizin hak arayışında olan tüm vatandaşlarımızın yanında olacağımızı kamu oyuna saygıyla duyururuz.